Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

| Návrat do diskuzí | Na konec strany |



Diskusní téma:

| 28.03.12 22:21:12 | Shlédnuto:7217 | Pavel   Holešovické výstaviště ožije veletrhy se zdravotnickou tématikou - 3. – 5. dubna
Ve dnech 3. – 5. dubna ožije Výstaviště v pražských Holešovicích tradičními veletrhy zabývajícími se zdravotnickou tématikou. Mezinárodní veletrh PRAGOMEDICA, který se letos koná po 34., se pyšní jednou z nejdelších tradic ve svém oboru u nás. Neméně zajímavý je ovšem také 16. ročník specializované výstavy pro zdravotně postižené NON-HANDICAP.

Osvědčené spojení obou akcí poskytuje prostor pro prezentaci novinek ve zdravotnické technice nejen lékařům a profesionálům v nejrůznějších zdravotnických oborech, ale také terapeutům, pedagogům a sociálním pracovníkům. Výstava NON-HANDICAP je i letos místem setkání dobrovolných organizací a výrobců, dovozců a prodejců pomůcek pro zdravotně postižené. „Na jednom jediném místě se zde setkají stovky lidí s různými druhy handicapů, kteří potřebují a užívají zdravotní pomůcky, a potkají se tady právě s těmi odborníky, kteří schvalují a hradí jejich používaní. Na těchto veletrzích tak vzniká velký prostor pro cennou diskuzi,“ říká Markéta Holatová, tisková mluvčí Incheby Praha.

Na veletrhu PRAGOMEDICA, který letos opět pořádá společnost Incheba Praha, proběhne 3. 4. 2012 důležité zasedání ředitelů nemocnic sdružených v Asociace českých a moravských nemocnic.

Na veletrzích PRAGOMEDICA / NON-HANDICAP samozřejmě nebude chybět bohatý doprovodný program. Atraktivní bude zajisté promítání filmu Expedice RS Kilimanjaro 2010. Jde o unikátní expedici pacientů nemocných roztroušenou sklerózou, kteří pokořili nejvyšší horu Afriky Kilimandžáro. Odborníci zde představí také řadu užitečných pomůcek. Nenechte si ujít představení projektu „Pište hlasem namísto klávesnicí počítače!“ a seznamte se tak s programem pro převod mluvené řeči do textu. „Vůbec poprvé a tedy svoji veletržní premiéru si na veletrhu NON-HANDICAP odbyde vodící koník, přesněji tříletá mini kobylka Katrijn. Tu představí občanské sdružení Helppes - Centrum výcviku psů pro postižené,“ upozorňuje Markéta Holatová, mluvčí pořadatelské Incheby Praha. Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR přichystalo seminář na téma Integrace sociálně vyloučených skupin na trhu práce.

Zdravotnické veletrhy PRAGOMEDICA i NON-HANDICAP 2012 jsou pro návštěvníky otevřeny od 3. do 5. 4. 2012. První dva dny veletrhů jsou otevřeny od 10 do 17 hodin. 5. 4. od 10 do 15 hodin. Vstupné na oba dva veletrhy je ZDARMA.

Více na: http://www.incheba.cz/veletrh/non-handicap.html


Příspěvky do diskuse:

| 28.03.12 22:33:50 | Shlédnuto:7950 | Pavel   Re:Holešovické výstaviště ožije veletrhy se zdravotnickou tématikou - 3. – 5. dubna
Tuto a podobné výstavy rozhodně doporučuji všem, kdo shání vozík, pomůcky pro postižené, nebo plánuje úpravy bytu. Na jednom místě máte možnost vyzkoušet několik výrobků a posoudit tak vhodnost jeho použití. Občas se na výstavě objeví i pomůcka o které jste neměli ani tušení a výrazně dokáže usnadnit každodenní činnosti.

| Návrat do diskuzí | Na začátek strany |


Váš příspěvek do diskuze:
Jméno: nutné zadat
E-mail: není vyžadováno
Nadpis: nutné zadat
Zpráva:
Opiš kód: nutné zadat


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz