Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

| Návrat do diskuzí | Na konec strany |



Diskusní téma:

| 07.04.12 08:57:48 | Shlédnuto:1674 | Pavel   Malé info o veletrhu Non-Handicap 2012
Tento týden jsem v Praze navštívil výstavu NON-HANDICAP - 6. specializovaná výstava pro zdravotně postižené. Akce, která se konala ve dnech 3. - 5. 4. 2012 byla svým rozsahem opět menší než předešlé ročníky. Společně s veletrhem PRAGOMEDICA se vešla do jedné haly. Mám obavu o budoucnost tohoto veletrhu. Byla by však škoda, kdyby se tento a jemu podobné veletrhy neměly konat.

Na „veletrhu“ mě zaujalo několik věcí a tak Vám je alespoň touto formou přiblížím. Rozhodně se nejedná o kompletní výčet všech vystavujících, ale pouze těch, které jsem navštívil. Třeba to někomu z vás pomůže při výběru.

http://www.r82.cz – firma nabízí sedačkové systémy, prostředky pro bezpečné a komfortní řešení pro přepravu postižených dětí, vertikalizační zařízení, mobilní toalety a koupelnové sedačky, chodítka. Zaujala mě šíře doplňků a možnosti rozšíření pro nabízené prostředky. Z výrobků se mi líbila toaletní/koupelnová sedačka – Manatee. Tato firma mě vysloveně zaujala, neboť jsem o jejím působení na českém trhu nevěděl.

Protože sháníme nájezdové rampy a zádržný systém do automobilu, tak jsem navštívil firmy, které nabízejí upravy automobilů pro přepravu vozíčkářů - http://www.protec-metal.cz, http://www.apicz.com, http://www.iroa.cz a http://www.invacar.com .

Velkou nabídku pomůcek ke cvičení a rehabilitaci nabízela firma http://www.resi.cz. Firma Resi nabízí i variabilní rehabilitační lehátka. Antidekubitní podložky jsem našel u firmy http://www.roho.cz .

Vertikalizátor jsem našel u firmy http://www.proormedent.cz a http://www.r82.cz. Firmy http://www.proormedent.cz a http://www.kalpe.cz nabízely přístroje pro rehabilitaci dolních a horních končetin. U firmy Proormedent to jsou přístroje Thera a a Balance, u firmy Kalpe to jsou přístroje Motren a Rotren

Schodolezy, šikmé a svislé plošiny jsme si vyzkoušeli u firem http://www.altech-uh.cz a http://www.vecom.cz.

Vozíky mechanické a elektrické nabízely společnosti http://www.medicco.cz, http://www.meyra.cz a http://www.sivak.cz. Firmy nabízejí širokou škálu příslušenství nejen k vozíkům, ale i další pomůcky pro tělesně postižené.

Pokud budete shánět asistenčního psa, tak se s obraťte na společnost http://www.pomocnetlapky.cz. Náš syn od nich má psa, takže jsem se na stánku zastavil na kus řeči.


Příspěvky do diskuse:

| 11.04.12 12:30:08 | Shlédnuto:2349 | Jozef   Re:Malé info o veletrhu Non-Handicap 2012
Děkuji Pavle za spoustu užitečných informací. Letos sme se na výstaviště nedostali, ale vzhledem k množství informací, které si uvedel mi to ani nevadí.
Děkuji

| Návrat do diskuzí | Na začátek strany |


Váš příspěvek do diskuze:
Jméno: nutné zadat
E-mail: není vyžadováno
Nadpis: nutné zadat
Zpráva:
Opiš kód: nutné zadat


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz