Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

[ Zpět na téma ]


Mirek , 15.10.07 22:52:50    Shlédnuto:22057

Zpráva:Re:Doplňky stravy - pozitivní zkušenost

Ďíky všem za informace. Toto je přesně to k čemu by naše diskusní fórum mělo sloužit!
Náš Michal je od března na Protandimu. Když jej začal brát měl už kolébavou chůzi jak námořník. Po 3 měsících na Protandimu znatelně povolil - ikdyž nevymizel úplně zánět v lýtkách, zlepšila se jak stabilita tak vytrvalost v chůzi. Žádný zázrak to stále není, původně ušel naráz bez odpočinku asi 200m-300m teď 0,5km-1km ale zaplať pánbůh za ty dary. K nejmarkantnějšímu zlepšení ale došlo v oblasti socializace. Výrazně lépe a více komunikuje s okolím, občas si i prozpěvuje což nikdy nedělal, víc si hraje společně s dětmi, pouští se do divočejších her.
Od září bere i losartan 12,5mg/den, při jeho cca 20kg je to 0,625mg/kg. Teď po měsící a půl je znatelné další změknutí lýtek a celkově energičtější pohyby. Na vytrvalost chůze ale losartan vliv nemá nebo jsme zatim nepozorovali. Stejně tak jsme nepozorovali nějaké problémy s nižším tlakem. Pokud nenastanou komplikace s tlakem chceme po třech měsích zvykání jít na dvojnásobnou dávku. Je to zhruba dávka, která se dává u dětí s vysokým tlakem a která se zkouší u Marfanova syndromu.
Definitivně jsme odbourali neokarnitargin. Podle prof. McCorda, jednoho z tvůrců Protandimu, malá dávka L-argininu posiluje permanentní zánět svalů, přitom ale je naprosto nedostačující k upregulaci utrofinu.
Q10 užívá dál, bere 2x denně 60mg.

Carnosine není běžně používaný potravinový doplněk u DMD, má s ním ještě někdo zkušenosti?



Předchozí příspěvek   Další příspěvek


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz