Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

[ Zpět na téma ]


Pavel , 23.11.10 20:00:22    Shlédnuto:3295

Zpráva:Re:Mechanický vozík

Souhlas s Jozefem. Před koupí je dobré osobně vyzkoušet více typů. Na všechno se raději několikrát zeptat, nechat si doporučit možné varianty a po dodání si vše zkontrolovat a nechat správně nastavit. Není dobré pořízení uspěchat. Je také potřeba se obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. Vše dlouho trvá a většinu toho si člověk musí sám vyběhat. Od schválení po dodání. Na všechno mají dost času. Po dodání a zaplacení by v případě problému o Vás nejraději neslyšeli. Bohužel jde všem firmám jen a pouze o kšeft.

Ale není všechno tak černé a vozíky ve většině případů spolehlivě slouží svým pánům. Před výběrem ještě doporučuji zvážit kam s ním bude kluk jezdit, jak jej budete přepravovat, apod. My jsme museli některé varianty opustit hned na začátku, neboť by se nám nevešel na plošinu, nebo nenajel do výtahu. Také hodně záleží kudy se budete nejčastěji pohybovat a jak jej využijete. Někdo ocení řešení spíše do terénu, někdo na silnici, ale s větší rychlostí. Jako nezbytnost vidím naklápění sedačky pro sjezd na šikmé plošině a především dobrou sedačku. Se zhoršujícím se stavem ji oceníte nejvíc. Také je dobré nezapomenout na bezpečnostní pásy, hlavovou opěrku a polohování těla a nohou. Některé věci se dají doplnit dodatečně, ale v případě elektroniky je to finančně dost náročné.

Elektrický vozík je v jistém směru pro uživatele osamostatnění, ale také je potřeba zvážit, že né všude se s takovým vozíkem dostanete a když někam jedete už je třeba cestu lépe naplánovat. Mechanický vozík s uživatelem popadnou dva lidé a přenesou, na elektrický skoro nestačí čtyři chlapáci a tak i dva schody, nebo štěrková cesta může být pořádný problém.

K vyjmenovaným firmám bych dodal ještě firmu Sivak. Všechny nabízejí celkem spolehlivá řešení i v základu. Kromě výstav je dobrým místem na testování setkání rodičů a dětí, kdy si kluci mezi sebou vozíky testují.

Jinak naše doktorka doporučovala co nejdéle používat mechanický vozík. Dokud to jde je potřeba zapojovat svaly. Věk dětí je jedním z rozhodujícím kritérií, ale pokud jej skutečné potřebují dostávají je i v podstatně nižším věku. Musí je však schvalovat zvláštní komise, ale není to nemožné.



Předchozí příspěvek   Další příspěvek


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz