Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

[ Zpět na téma ]


Pavel , 16.01.11 12:48:34    Shlédnuto:5452

Zpráva:Re:Elektrický nebo mechanický vozík?

Na většinu věcí jsem odpověděl již v minulém příspěvku. Dokud to jde, je potřeba udržovat co nejdéle svaly v pohybu. Vlastní pohyb rukou a nohou je tou nejlepší formou "posilováním" svalů.

Není to zcela samozřejmé, nebo alespoň dříve nebývalo, ale v současné době Vám mechanický vozík pojišťovna ponechá (stále však zůstává jejich majetkem a to i poté co uplyne 5-ti letá doba životnosti). Problém však nastává, pokud potřebujete pořídit stejnou věc do nového elektrického vozíku, která byla již dříve pořízena do mechanického. V našem případě se jednalo o pořízení nastavitelného tvarovaného sedáku do nového elektrického vozíku, ale VZP nám ji zamítlo s tím, že už jednu máme v mechanickém. Letos to už bude 5 let od pořízení mechanického vozíku a tak plánujeme jeho obměnu. Podle prvotních informací nám v rámci výměny tento vozík odeberou a dají nový, nebo tento starý opraví a upraví a nebo taky nic neschválí.

Pokud pořídíte exteriérový vozík (vyrábějí se i interiérové), tak určitě zvládne vše co popisujete. Seznam firem byl uveden v předchozím tématu. Opět doporučuji: správně změřit, neunáhlit výběr a nenechat si od prodejců nacpat vše co je výhodné především pro ně. Důležitý je i přístup prodejce, především z pohledu dalšího servisu. Pokud se Vám s vozíkem něco přihodí a Vy potřebujete pomoc, oceníte možnost technika na telefonu, který Vám poradí i v době volna. Často totiž stačí "přítel na telefonu", který dokáže poradit co se kde má vypojit, nebo zresetovat a téměř 200kg nepohyblivý vozík už zase může sloužit svému účelu.



Předchozí příspěvek   Další příspěvek


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz