Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

[ Zpět na téma ]


Pavel , 22.07.12 07:29:04    Shlédnuto:4413

Zpráva:Re:Jaký máte vůz?

Už to bude více jak 5 let co jsme koupili starší Ford Galaxy (stejné auto jako VW Sharan, Seat Alhambra). Co vím, tak jej má i několik dalších rodin v PP. Z hlediska prostoru a variability spokojenost. Vejde se nám tam celá rodina včetně asistenčního psa, elektrického i mechanického vozíku a nákupů. Auto je sedmimístné, ale standardně tam máme 5 sedaček. Zadní sedačky se dají volně přestavět, nebo zcela vyndat. Nájezd do zadního i bočního prostoru je bez hran (dost podstatné), stačí dát lyžiny a najet. Dveře se dají otevřít do velkého úhle. Přední sedačky jsou polohovatelné a zcela otočné. Určitě nezbytná je v dnešních podmínkách klimatizace, ale to už mají všechny auta. Jako velké plus vidím v automatické převodovce (můžeš se o kluka starat, když sedí vpředu něco potřebuje podat, nebo se naklání a nemůže to vyrovnat). Jako nevýhodu vidím to, aby si Danda na vozíku zajel do vnitřního prostoru sám (nízká vnitřní výška). Náš vůz byl celkem v pohodě. Bohužel je na české tankodromy docela těžký, takže musíme chodit pravidelně do servisu na údržbu poloos, kloubů a zavěšení.

Nyní uvažujeme o větším autě. Danda by rád Forda Transita, jako mají další dvě rodiny, ale mě připadá moc velký a "neskladný". Zatím se tedy také rozhodujeme.

Několik dalších rodin má nebo mělo Citroen Berlingo, nebo podobně rozměrné auto, které se dají celkem rozumně upravit pomocí vestavěné nájezdové rampy, elektrického zvedáku, nebo výsuvné otočné sedačky.

Při nákupu auta to je dost často o aktuálních potřebách. Na začátku často stačí menší auto, neboť se dá dítě na sedačku přenést v rukách, ale jak kluci rostou a my rodičové ztrácíme síly, tak hledáme způsob jak si naložení co nejvíce usnadnit. Pokud každý den s klukem jezdíte do a ze školy, tak je téměř nevyhnutelné pořídit auto, kam si bude moc najet sám na vozíku.



Předchozí příspěvek   Další příspěvek


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz