Diskuzní fórum Parent Project - svalová dystrofie

[ Zpět na téma ]


Mirek , 09.03.07 23:33:34    Shlédnuto:76497

Zpráva:Re:Re: na diskusiu: www.doctoryourself.com/dystrophy.html

Ahoj,
díky za informace. O účincích omega-3 se v souvislosti s DMD mluví už delší dobu, údajně má tlumit zánět ve svalech. Ale neznám na toto téma jedinou seriozní studii. Zajímavé debaty mezi rodiči na toto i další témata lze najít např. zde: forum.trialserve.com
Co se týká mentálních schopností zdá se, že u DMD je zhoršená hlavně krátkodobá paměť a důsledkem toho schopnost komunikovat. Jestli je příčinou přímo absence dystrofinu v mozku nebo jde o důsledek poškozeného svalového metabolismu není jasné, jsou teorie, které tvrdí, že vývoj a funkčnost mozku ovlivňují i svaly produkované NO, jejichž koncentrace v krvi je u děcek s DMD výrazně nižší.
Řada rodičů již potvrdila pozitivní vliv protandimu na mentální schopnosti dětí s DMD - zejména v oblasti verbální komunikace a to řádově v týdnech po započetí užívání protandimu, přičítá se to hlavně brahmi (Bacopa monniera). Čili dá se předpokládat, že přinejmenším část problémů by mohl být metabolického původu a dala by se kompenzovat nebo by mohla vymizet v případě úspěšné léčby DMD.



Předchozí příspěvek   Další příspěvek


© 2005-2015 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, spolek, Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz