Aktualita:

REHABILITAČNÍ PŘÍSTROJE MOTREN PRO PACIENTY SE SVALOVOU DYSTROFIÍ

Občanské sdružení Parent Project získalo od nadace AWD významný finanční příspěvek ve výši 128.250,- Kč na nákup pěti rehabilitačních přístrojů Motren pro pacienty se svalovou dystrofií Duchenne/Becker.

Svalová dystrofie Duchenne/Becker je genetické, dosud nevyléčitelné onemocnění, které se projevuje jako postupné ochabování svalstva. Pro dětské pacienty, kteří jsou již upoutaní na invalidní vozík, je nesmírně důležitá každodenní rehabilitace.

Pohyb je důležitý nejen pro zdravé děti ale i pro ty, které se samy hýbat nedokáží. Šlapací přístroje Motren od firmy Kalpe umožňují dětem s DMD/BMD každodenní cvičení, jehož hlavním přínosem je:

  • prokrvení končetin
  • protažení zkrácených svalů
  • uvolnění zatuhnutého svalstva dolních končetin
  • podpora dýchacích funkcí

Nezanedbatelný přínos cvičení je i pozitivní vliv na psychiku dětí. Děti můžou rehabilitovat zcela samostatně a navíc v domácím prostředí. Zakoupené přístroje byly zapůjčeny prozatím pěti pacientům. Občanské sdružení Parent Project přispělo na tento projekt částkou 90.000,- Kč. Tento projekt je v pořadí již druhým, který vznikl ve spolupráci Parent Project a nadace AWD.

Za děti i rodiče ze sdružení Parent Project - DĚKUJEME


© 2008 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz