Naše činnost / aktuální sdělení:

Lukáš Bauer - Tisková zpráva 4.9.2008

místo konání tiskové konference: Televizní klub v Rohlíku, čas: od 12:00 hod.

Vážení sportovní přátelé,

jsme rádi, že jste přijali pozvání na tiskovou konferenci Lukáše Bauera, v současné době nejlepšího českého běžce na lyžích. Před nadcházející lyžařskou sezónou 2008/2009 má Lukáš Bauer jasný cíl uspět na Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Tomuto cíli je také podřízena celá letní příprava.

Do letní přípravy nastupoval Lukáš po zhruba měsíčním odpočinku, který byl oproti předcházejícím sezónám nabitý pracovními povinnostmi. Vedle úspěšného složení zkoušek na VŠB v Ostravě se také věnoval povinnostem vůči novým reklamním partnerům. Novým generálním partnerem Lukáše Bauera se stala společnost VEKRA a.s., jednička na evropském trhu výrobců dveří a oken. Mezi sportovními partnery je nutné zdůraznit přestup od značky lyžařských holí KV+ ke značce Swix (více o nových partnerech na www.lukas-bauer.cz).

Lukáš Bauer je patronem občanského sdružení Parent Project. Tomuto sdružení již mimo jiné věnoval korunu Krále bílé stopy pro rok 2007. Občanské sdružení Parent Project získalo výtěžek z dražby této koruny. Reklamní partner Lukáše Bauera, společnost pietro filipi, se připojil k podpoře občanského sdružení Parent Project speciální akcí ,,Medaile za dobré srdce". Od října tohoto roku se na prodejnách pietro filipi objeví dámská a pánská trička s motivem projektu a označením „Medaile za dobré srdce pietro filipi". Výtěžek z prodeje triček bude věnován na podporu léčby svalové dystrofie.

Po veleúspěšné sezóně 2007/2008 a následném měsíčním odpočinku začal Lukáš s tréninkem na začátku května. První soustředění, „puťák" na horských kolech, proběhlo v květnu a jeho součástí byl také start v závodě MTB Author Král Šumavy, kde Lukáš obsadil na 70 km trati 6. místo. Dále pak následovalo červnové vysokohorské soustředění v Itálii, v červenci soustředění ve švédském Torsby, včetně lyžování ve speciálním lyžařském tunelu, a v srpnu pak tradiční závěrečné soustředění na Božím Daru. Vedle tréninku se účastnil také několika zajímavých akcí, především závodů Mistrovství světa vodních motorových člunů (F1 Power boat) ve Finsku - dar od hlavního partnera Mad Croc. Tam se také setkal s legendami motoristického sportu Mikou Hakkinenem, Timo Salonenem a dalšími sportovci.

V červenci Lukáš Bauer startoval také na prestižním závodě Tour de Trondelag v norském Merakeru, kde v závodě na 15 km klasickým způsobem s přehledem zvítězil. Koncem července si Lukáš odbyl premiéru v terénním triatlonu Xterra, a to rovnou v závodě MČR. V silné konkurenci obsadil vynikající 3. místo, čímž potvrdil svoji sportovní univerzálnost. V srpnu pak dále absolvoval mezinárodní závody v běhu na kolečkových lyžích Saku Suverull v estonském Otepää, kde obsadil s minimálním odstupem 5. místo na trati 20 km klasicky. Poslední srpnový víkend pak startoval na domácím republikovém šampionátu v běhu na kolečkových lyžích ve Vesci, kde obsadil 1. místo. V neděli v běhu do vrchu obsadil 2. místo. Letní přípravu absolvoval Lukáš bez větších problémů, takže se podařilo kompletně splnit tréninkový plán včetně vylepšení či zopakování osobních rekordů.

V září a začátkem října bude příprava pokračovat dvěma soustředěními v rakouském Ramsau na ledovci Dachstein. Na přelomu října a listopadu pak bude následovat závěrečná příprava před startem nadcházející závodní sezóny ve finském Muoniu. První závody Světového poháru 2008/2009 absolvuje 22. - 23. 11. 2008 ve švédském Gaellivare. Po prvním bloku závodů SP již bude následovat příprava na 3. ročník Tour de Ski, kde bude Lukáš obhajovat své loňské vítězství. Na druhý svátek vánoční 26. 12. 2008 se pak bude účastnit exhibičního závodu 2. ročníku Carlsbad Ski Sprint v Karlových Varech. O účasti na startu v tomto exhibičním závodě se rozhodne až těsně před akcí, podle aktuální formy. V německém Oberhofu bude Lukáš startovat na Tour de Ski 27. 12. 2008.

Závěrečnou přípravu před hlavním vrcholem sezóny Mistrovství světa v klasickém lyžování Liberec 2009 absolvuje v italském Saiser Almu, kde se připravoval i před MS v Oberstdorfu 2005 a před OH Torino 2006. Na MS v Liberci bude Lukáš startovat v závodě na 15 km klasicky, skiathlonu, závodu štafet a v závodě na 50 km volně s hromadným startem. Závěrem sezóny pak bude finále SP ve švédském Falunu.

Realizační team Lukáš Bauera tvoří osobní manažer Martin Müller, osobní trenér Miroslav Petrásek, servisman Vít Fousek, fyzioterapeut Mgr. Michal Truc a Mgr. Luděk Vágner a lékař MUDr. Martin Koldovský.

Martin Müller
Müller Production s.r.o.
marketingový zástupce sportovce

zdroj: http://www.lukas-bauer.cz/pro-media-1/tiskova-zprava-4-9.2008/

Související odkazy: www.lukas-bauer.cz, pietro filipi - www.pfshop.cz



Trenér Lukáše Bauera Miroslav Petrásek na tiskové konferenci


Zástupkyně pietro filipi Jana Bednářová, Lukáš Bauer, Martin Petrásek


Lukáš Bauer a Martin Petrásek. Lukáš má na sobě tričko s logem akce
„Medaile za dobré srdce pietro filipi".
Prodávat se bude v pánském i v dámském provedení.


© 2008 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz