Naše činnost / aktuální sdělení:

MDA RIDE: Dětský den - Den splněných přání nejen pro děti se svalovou dystrofií


Dětský den - Den splněných přání nejen pro děti se svalovou dystrofií - dne 30.5.2009 (hlavní program od 14:00 hod.) v Kempu Džbán, Praha 6. Co je přichystáno: výstava motocyklů H-D, Volba dětské ceny o nejkrásnější motocykl, Malování na ruce a obličej "Facepainting", vystoupení "Bublináře" Václava Strassera, Účast patronů MDA Ride, Soutěže o ceny, Občerstvení




MDA RIDE je společnost lidí, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem s neurosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie. Tato společnost byla inspirována podobnými akcemi, které se pořádají v U.S.A. a ve Švýcarsku právě na podporu asociace muskulárních dystrofiků.

Proč MDA RIDE? Protože cílem všech aktivit je benefiční jízda motorkářů s lidmi postiženými touto nemocí a především snaha získat maximální množství prostředků pro asociaci, která tyto nemocné sdružuje. MDA je mezinárodní zkratka pro asociaci muskulárních dystrofiků (muscular dystrophy asociation).

Myšlenka benefičních jízd vznikla v U.S.A. kde letos slaví 25. výročí. Ve Švýcarsku se stejná akce pořádá již 16 let. Jsme tedy druhou zemí v Evropě a první v Evropské Unii, kdo se rozhodl pomoci lidem s touto, zatím nevyléčitelnou, nemocí.


© 2009 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz