Naše činnost / aktuální sdělení:

MDA RIDE: Dětský den - Hrdinové dne


V sobotu 30. května burácely na Džbáně stovky motocyklů Harley-Davidson a přesto, že počasí tentokrát velelo zůstat doma v teple, stalo se něco, s čím už jsme téměř nepočítali. Od rána jsme připravovali program pro děti, ačkoli jsme sami tušili, že v tomhle počasí zůstanou všichni doma, ale kluci – dystrofici nás v tom nenechali a přijeli a tím nám skoro vyrazili dech …

V dopoledních hodinách začaly přijíždět rodiny s dětmi, z nichž většina byla na vozíku díky nemoci o které stále píšeme. S úsměvem na tváři se připravili na vyjížďku a poslušně se zařadili do kolony na čestné místo v předních pozicích, které jíim organizátor připravil. Byli jsme vážně překvapeni, že dorazili snad všichni, kteří se ozvali a většina tak měla příležitost zúčastnit se již tradiční spanilé jízdy Prahou, která se i tentokrát jela za velikého zájmu médií.

Díky dobré organizaci celé vyjížďky se celá kolona vrátila dříve, než jsme čekali a tak nás kluci zastihli v plných přípravách na odpolene, což jim ovšem ani trochu nevadilo. Rozjeli se na svých dvoustopých vozítkách mezi motocykly a začali jako správná porota hodnotit jednotlivé stroje. Po chvilce byla oficiálně zahájena Riding Bike Show, což není nic jiného, než volba nej… motocyklu. A právě tady měli kluci významný úkol a to zvolit nejkrásnější motocykl – povedlo se! Za nejkrásnější motocykl byla nakonec zvolena nablýskaná bílá tříkolka a majitel si odnášel krásný pohár a především prestižní dětské ocenění.

Mezitím, přijel pozdravit děti Standa Berkovec, který zároveň vyhlásil soutěž v malování. Ač jsme do té doby nepostřehli na našem plácku téměřv žádné jiné děti, než kluky o kterých tu píšu, najednou ze odkudsi vynořila halda špuntů, která zasedla ke stolu a začala kreslit jako o závod. Všechny obrázky jsme poctivě uložili, abychom je mohli pověsit na web a zahájit anketu o nejkrásnější obrázek. Každý, kdo obrázek nakreslil a odevzdal, dostal malý dárek. V tu chíli přijel i Pavel Nový, který neváhal, sednul na lavičku mezi děti a začal sám malovat. Někteří teprve po chvíli zjistili, že nepatří mezi starostlivé rodiče, ale že přijel pozdravit děti jeden z patronů našeho projektu. Pavle – Díky ! Mezitím se před naším stánkem odehrávaly bikerské hry a kluci, kteří tu drandili na vozíku dokonale zabaleni v pláštěnkách mě čím dál víc přesvědčovali o tom, že právě oni jsou ti největší drsňáci. Nikdo si nestěžoval na zimu, nikdo se nenudil a když jsme jim nakonec prozradili, že Ferari, které je zde vystavené je pro ně připravené, aby se mohli svézt byla to bezvadná tečka za celým odpolednem. Ferari, které nám zapůjčila společnost Dream-Cars vozilo kluky bezpečně po parkovišti a přes počáteční ostych se nakonec svezli skoro všichni. Je nám líto, že jsme museli zrušit vystoupení bublináře, které by v tomto počasí jednoduše nešlo a stejně tak se nepovedlo ani malování na ruce, protože každý kus těla, který šel zakrýt jsme všichni poctivě zakryli. Ale nebojte, oba pánové nám slíbili účast na 1. MDA RIDE, která proběhne 5. září v OC Letňany !

Když jsme potom navečer sklízeli spolu s Michalem Weberem, který celý den naprosto skvěle moderoval, byla jsem přesvědčená o tom, že největší hrdinové a drsňáci byli právě kluci na vozíku, kteří si to deštivé odpoledne opravdu užili a pro které jsme to celé připravovali. Díky kluci !

Daniela Odehnalová "Linda" - www.mdaride.cz

MDA RIDE je společnost lidí, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem s neurosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie. Tato společnost byla inspirována podobnými akcemi, které se pořádají v U.S.A. a ve Švýcarsku právě na podporu asociace muskulárních dystrofiků.

Proč MDA RIDE? Protože cílem všech aktivit je benefiční jízda motorkářů s lidmi postiženými touto nemocí a především snaha získat maximální množství prostředků pro asociaci, která tyto nemocné sdružuje. MDA je mezinárodní zkratka pro asociaci muskulárních dystrofiků (muscular dystrophy asociation).

Myšlenka benefičních jízd vznikla v U.S.A. kde letos slaví 25. výročí. Ve Švýcarsku se stejná akce pořádá již 16 let. Jsme tedy druhou zemí v Evropě a první v Evropské Unii, kdo se rozhodl pomoci lidem s touto, zatím nevyléčitelnou, nemocí.




































© 2009 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz