Naše činnost / aktuální sdělení:

1. MDA RIDE - TOHLE JSME OPRAVDU NEČEKALI!

Text převzat z www.mdaride.cz, fotografie: Parent Project


1. MDA RIDE je za námi a nám nezbývá než děkovat! Sobotní ráno nás přivítalo silným větrem a deštěm, ale to co nastalo během dne, na to jsme málem nebyli připraveni …

Už od rána se parkoviště před Obchodním centrem Letňany plnilo motocykly a to nejen z řad Harely-Davidson. Podpořit nás přijeli pánové s krásnými džípy z Wrangler clubu, tříkolky z Czech trike clubu a spousty dalších… Odhadem přijelo přes 100 motocyklů a nám se jen tajil dech ...

V poledne slavnostně odstartovala historicky 1. MDA RIDE na podporu lidí se svalovou dystrofií a v džípech a na tříkolkách se vezli kluci, kteří by jinak neměli šanci takovou jízku zažít. Při startu celé kolony bylo jasné, že tahle akce prostě má smysl!

Celý den se plnily kasičky připravené pro dobrovolné vstupné na nejrůznější atrakce a řada z Vás se od soboty pyšní výročním odznakem MDA RIDE s číslem 1, jehož koupí jste opět přispěli na konto MDA RIDE – děkujeme!

Veliký dík patří také klubu Black Dogs, který se postaral o naprosto bezchybnou organizaci na místě před OC Letňany, stejně jako na vyjížďce. Hrubý odhad výtěžku z této akce je, včetně certifikátů, cca 145 000 Kč. Děkujeme dárcům: Praze 5, značce Marella, VZP, IZIP a Wrangler clubu !

Co dodat ? – pojeďte s námi do 2. MDA RIDE! :-)

Kluci a rodiče z Parent Projectu děkuji všem za podporu. Perfektní atmosféra, úžasné stroje a projížďka, na to hned tak nezapomeneme. Díky, bylo to moc fajn.























































































MDA RIDE je společnost lidí, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem s neurosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie. Tato společnost byla inspirována podobnými akcemi, které se pořádají v U.S.A. a ve Švýcarsku právě na podporu asociace muskulárních dystrofiků.

Proč MDA RIDE? Protože cílem všech aktivit je benefiční jízda motorkářů s lidmi postiženými touto nemocí a především snaha získat maximální množství prostředků pro asociaci, která tyto nemocné sdružuje. MDA je mezinárodní zkratka pro asociaci muskulárních dystrofiků (muscular dystrophy asociation).

Myšlenka benefičních jízd vznikla v U.S.A. kde letos slaví 25. výročí. Ve Švýcarsku se stejná akce pořádá již 16 let. Jsme tedy druhou zemí v Evropě a první v Evropské Unii, kdo se rozhodl pomoci lidem s touto, zatím nevyléčitelnou, nemocí.


© 2009 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz