Naše činnost / aktuální sdělení:

Pečení pro děti v Brně - www.peceniprodetivbrne.cz

Pečení pro děti v Brně je veřejná sbírka, která získává prostředky prodejem pekařských výrobků za dobrovolnou cenu. Výtěžek z prodeje je vždy věnován na podporu předem určené organizace pomáhající postiženým, nemocným či jinak znevýhodněným dětem.

Pečení pro děti probíhá tak, že sponzorské pekárny a dobrovolní spolupracovníci upečou nějaké sladké či slané pečivo a lidé si je mohou koupit za dobrovolný příspěvek, vhozený do kasičky a podpoří tak vybraný projekt. O tomto projektu máme vždy u našeho stánku informační materiály, kde se může každý dozvědět více o činnosti dané organizace, na kterou se právě vybírá.

Výtěžek z březnového pečení byl věnován občanskému sdružení Parent Project, což je sdružení rodičů a blízkých, jejichž děti se narodily se svalovou (muskulární) dystrofií Duchenne/Becker (DMD/BMD). Svalové dystrofie jsou genetická onemocnění, která se projevují jako postupné ochabování svalstva. Průběh jednotlivých forem dystrofií je různý. Nejčastější a nejkrutější formou je Duchennova svalová dystrofie (DMD). Tato choroba se vyskytuje v populaci přibližně u 1 chlapce na 3000 narozených. Mírnější forma Beckerova (BMD) se vyskytuje asi u 1 chlapce z 18 000 narozených. Vybrané peníze jdou na ozdravný rehabilitační pobyt v Holanech, který se uskuteční letos o prázdninách a zůčastní se ho 10 chlapců s diagnózou DMD/BMD. Vybrala se částka 4.243,- Kč. Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit.

Více informací na webu: www.peceniprodetivbrne.cz.




© 2010 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz