Naše činnost / aktuální sdělení:

Výzva studentky: Žádost o pomoc při realizaci průzkumu - dotazník pro diplomovou práci

Milí rodiče.

Máte někdy pocit, že už opravdu potřebujete alespoň na chvíli „vypnout“ a trochu si odpočinout od náročné péče o Vaše děti a jejich výchovy? Zároveň se ale nemáte na koho obrátit, nebo komu důvěřovat a svěřit mu své ratolesti… případně tyto možnosti máte, ale potřebovali byste je rozšířit? Pomohl by Vám návrat do zaměstnání ke zvýšení rodinných příjmů, byť by se jednalo třeba jen o zkrácený úvazek? Prospěla by Vám možnost vyjít si příležitostně do společnosti, za kulturou či za svými zájmy? Ať už si na tyto otázky odpovídáte ANO či NE, Vaše názory, potřeby a možnosti mě zajímají.

Jmenuji se Zuzana Suchá a v současné době usiluji o dokončení studia Speciální pedagogiky na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Po celou dobu studia pracuji jako chůva u dětí a rozhodla jsem se věnovat této problematice i diplomovou práci. V teoretické části se věnuji popisu odlišností ve vývoji a výchově dětí zdravých a dětí se speciálními potřebami. Dále se snažím zachytit již existující možnosti podpory a pomoci rodičům pečujícím o děti, které vyžadují náročnější přístup.

Záměrem průzkumu je zjištění Vašeho zájmu o hlídání dětí, Vašich finančních možností či představ o kvalitní pečovatelce. Především z tohoto důvodu se na Vás obracím s žádostí o pomoc vyplněním následujícího dotazníku a jeho rozšířením mezi další rodiče.

Dotazník lze vyplnit dvěma způsoby:

  1. Přímo ve wordovém souboru a jeho odesláním na e-mailovou adresu: zuzana.sucha2@gmail.com - odkaz ke stažení souboru: http://www.postizenedeti.cz/sites/default/files/Dotazník_0.doc

  2. Prostřednictvím tohoto odkazu: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dERDNVNVMkRLd243YnZ3N2lIYnlLTmc6MQ

Dotazy, připomínky, kritiku a další podněty uvítám na svém e-mailu. V případě Vašeho zájmu Vás ráda seznámím s výsledky průzkumu a možnostmi k podniknutí dalších kroků. Na základě Vašich odpovědí a teoretických poznatků bude sestaven „Profil pečovatelky vhodné na hlídání dětí se speciálními potřebami“, který se stane výstupem závěrečné práce.

Děkuji za Vaše pochopení a přeji Vám mnoho radostných dní.

Zuzana Suchá

© 2010 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz