Naše činnost / aktuální sdělení:

Softwarový projekt DAC & PPMD CZ Toolbar

Celoslovenský klub OMD v SR „Duchenne Active Crowd“ připravil projekt, který by mohl pomoci rodičům dětí, ale i ostatním, kteří se zajímají o nemoc DMD/BMD. Jedná se o výrazné ulehčení a zjednodušení práce s internetem.

Při komunikaci na sociálních sítích jste si mohli všimnout, že některé skupiny pro své členy vytvářejí speciální nástrojové lišty (tzv. toolbary) do prohlížečů. Většina z nás má ve standardním tollbaru prohlížeče několik záložek, které skrývají další podskupiny se záložkami stránek. Postupem času se tento systém začne stávat nepřehledným a uživatel pak potřebnou záložku hledá velmi dlouho. Autor DAC & PPMD CZ Toolbaru se začal zajímat jaký názor na to mají rodiče, kteří denně pracují s internetem, ale i těch, kteří se s PC moc „nekamarádí“. Ve většině případu zaznamenal na připravovaný projekt pozitivní reakce. Zároveň kontaktoval zástupce českého Parent Projectu. Shodný názor na uvedenou problematiku byl impulsem pro společný projekt DAC & PPMD CZ Toolbaru pro Slovenskou a Českou republiku.


Důležité informace k projektu Toolbaru:

Toolbar nese logo DAC & PPMD CZ a skládá se z pěti základných skupin (záložek), v kterých jsou podskupiny. Hlavní skupiny jsou: Organizace, Výzkum, Projekt Databáze, Užitečné linky a Zábava. V liště je dále umístěn E-mail hlásič, který Vám po zadaní e-mailového konta oznamuje novou poštu v schránce. Nechybí přímý odkaz na Google translátor a Předpověď počasí.

Pro lepší orientaci jsme v některých částech použili ikony na rozlišení, která část se týká SR, nebo je v slovenštině (červený panáček) a která část pro ČR, nebo je češtině (modrý panáček). Stránky v angličtině jsou označené bleskem.

Toolbar se instaluje do prohlížečů: Mozilla Firefox, Internet Explorer a Safari. V případě většího zájmu bychom připravili také verzi pre Google Chrome.


Postup pro instalaci:

  1. Klikněte na následující odkaz: http://andyph.ourtoolbar.com
  2. V prohlížeči se vám otevře nové okno. Klikněte na ikonku „FREE DOWNLOAD“, která se zobrazí uprostřed okna.
  3. Otevře se nové okno, kde je na obrázcích zobrazen přesný postup instalace. V horní části vpravo se pohybuje oranžová šípka, která upozorňuje na to, že Firefox zabránil automatické instalaci. Po kliknutí na ikonku „Povolit“ se otevře okno doplňků, kde je opět potřebné potvrdit instalaci Toolbaru.
  4. Po stáhnutí a instalaci je nutné prohlížeč restartovat. Po restartu je přidaná nová lišta. Nyní je nutné ještě potvrdit, že chcete ponechat původní nastavení domácí stránky. V bublině klikněte na „Finish“ a je hotovo. Odteď máte lištu k dispozici a můžete s ní pracovat.
Při jakýchkoliv změnách, které autor Toolbaru v budoucnu provede, se bude lišta při každém startu vašeho prohlížeče automaticky aktualizovat.

V případě, že zjistíte, že v liště něco chybí a že by to mohlo ostatní zajímat a být pro ně prospěšné, dejte nám prosím vědět. Podle potřeby a možností provedeme aktualizaci lišty v nejbližším možném termínu.

Kontat na autora: ZH Cestovatel - web projektu: www.duchenne-ac.wbl.sk

© 2010 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz