Naše činnost / aktuální sdělení:

Pomoc MDA RIDE o.s. občanskému sdružení Parent Project a jeho členům

Rádi bychom touto cestou poděkovali lidem z MDA RIDE o.s. za celoroční přízeň a pomoc našemu sdružení. Naše uznání si rozhodně zaslouží Josef „Káďa“, Daniela „Linda“ a Hanka. Poděkování patří všem, kteří se na činnosti MDA RIDE o.s. jakkoliv jakkoliv podílejí, účastní se pořádaných akci, nebo přispěli na účet, ze kterého je hrazena pomoc lidem postižených svalovou dystrofií. Děkujeme za pomoc a spolupráci a přejeme mnoho úspěchů osobních i pracovních v roce 2011.

    Dary a příspěvky pro členy Parent Projectu

  1. Dušan Baranovič, věk 13 let - dar ve výši 15.000,- Kč na zvedací zařízení Freeway P-200, od firma MEDEOS s.r.o.
  2. Jakub Pražák, věk 16 let - dar ve výši 10.000,- Kč na osobní počítač notebook HP Compaq Presario v celkové ceně 13.689,-Kč.
  3. Michal Stuchlík, věk 8 let - dar ve výši 10.000,- Kč na reha autosedačku SASCHA pro bezpečné sezení dětí se speciálními potřebami s hmotností až do 60kg s otáčecím zařízením
  4. David Hůlek, věk 3 roky - dar ve výši 5.851,- Kč na zdravotní kočárek + potřebné příslušenství
  5. Pavel Tikovský, věk 14 let - dar ve výši 10.000,- Kč na osobní počítač notebook v celkové ceně 21.034,-Kč
Celková výše příspěvku 50.381,- Kč

    Dary a příspěvky pro občanské sdružení Parent Project

  1. Příspěvek na týdenní letní pobyt v roce 2011 pro dětí s DMD/BMD ve výši 30.000,- Kč
  2. Příspěvek na stáž v Nervosvalovém centru v Londýně MUDr.Haberlové (dětský specialista neurolog ve fakultní nemocnici MOTOL). MUDr. Haberlová se zapojila na 3-4 týdny do činnosti Nervosvalového centra v Londýně. Na základě stáží klinika v Motole navázala s Centrem spolupráci v oblasti nemocí periferního nervu. Dar ve výši 18.000,- Kč
  3. Příspěvek na nákup repasovaného elektrického skútru pro děti s DMD/BMD, které zatím nemají nárok na el.vozík buď z důvodu věku (pod 10 let) nebo ještě nejsou plně odkázané na invalidní vozík a přitom jejich věk a hmotnost rodičům neumožňují plnohodnotný pohyb. Dar ve výši 10.000,- Kč
  4. Vydání nových výtisků publikace "Zlatý standard", který je v současné době jedinou publikací pro rodiče dětí s DMD/BMD, která podrobně specifikuje tuto nemoc, její úskalí, popisuje poruchy fyzické a psychické a radí rodičům jak se s nimi vypořádat, jak s dětmi rehabilitovat, jaké jsou možnosti podpůrné léčby, popisuje způsoby integrace dětí atd. Z důvodu, že všechny vydané publikace již byly rozděleny, chce OS PP ve spolupráci s odbornými garanty - lékaři tuto publikaci aktualizovat a opětovně vydat. Dále vydání osobních kartiček s informacemi pro lékaře pro případné nenadále události (nehody, úrazy apod.) a použití narkózy a dalších informačních letáků. Dar ve výši 50.000,- Kč.
Celková výše příspěvků 108.000,- Kč



MDA RIDE je společnost lidí, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem s neurosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie. Tato společnost byla inspirována podobnými akcemi, které se pořádají v U.S.A. a ve Švýcarsku právě na podporu asociace muskulárních dystrofiků.

Proč MDA RIDE? Protože cílem všech aktivit je benefiční jízda motorkářů s lidmi postiženými touto nemocí a především snaha získat maximální množství prostředků pro asociaci, která tyto nemocné sdružuje. MDA je mezinárodní zkratka pro asociaci muskulárních dystrofiků (muscular dystrophy asociation).

Myšlenka benefičních jízd vznikla v U.S.A. kde letos slaví 25. výročí. Ve Švýcarsku se stejná akce pořádá již 16 let. Jsme tedy druhou zemí v Evropě a první v Evropské Unii, kdo se rozhodl pomoci lidem s touto, zatím nevyléčitelnou, nemocí.


© 2010 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz