Naše činnost:

Parent Project se zúčastnil 8. ročník soutěže v požárním sportu a klasickém požárním útoku mužů a žen "O pohár starosty obce Rohovládova Bělá"

5. července 2014 se uskutečnil v Rohovládově Bělé 8. ročník soutěže v požárním sportu a klasickém požárním útoku mužů a žen "O pohár starosty obce Rohopvládova Bělá". Vyšlo počasí, bylo pod mrakem, ale teplo, což je pro tuto akci ideální. Až navečer se přehnala průtrž mračen, ale ta už sportování nezasáhla. Soutěže v požárním sportu se zúčastnilo 5 družstev žen a 9 družstev mužů. Klání přineslo úspěch bělským, protože kluci skončili na krásném 2. místě s časem 16.06 za vítěznými Hrobicemi s časem 15.58. Tým děvčat vyhrál v čase 17.62, což je jejich osobní rekord. V klasickém požárním útoku soutěžilo 9 týmů mužů. Vyhrálo družstvo z Volče s časem 28.89, 5 týmů žen a zvítězily domácí s časem 28.47. Po celý den byly pro přítomné děti připraveny různé zábavné disciplíny a několik atrakcí.

Hasiči z Rohovládové Bělé a další dobrovolníci zvládli organizaci celé akce na jedničku. Čas, který strávili při přípravě před, při samotné akci a po akci při úklidu si dokáže představit hlavně ten, kdo jakékoliv akce pořádá. Takže chci poděkovat všem, hlavně manželovi Pepovi za to, že všechno ustáli bez následků na svém zdraví.

Soutěž "O pohár .." nebyla jen sportovní, ale také charitativní akcí. Výtěžek je věnován našemu Parent Projectu. Letošní charitativní akce přinesla zatím nejvyšší částku, a to 69.000,- Kč. Stalo se tak díky laskavým sponzorům, kterým nyní chci poděkovat: Tepostop, Avoss, Cukrárna Rohovládova Bělá, Květinářství Cincibuch, RM (samolepky Machač), Montáže Brož, TOP Centrum, Ekorex, TPCA, Základové Desky, Generali, Fišer Fire, Sehnoutek a synové, Podlahy, dveře Strnad, Zahas, Knedlíky Kadavý, Obec Vyšehněvice, SDH Pohránov, SDH Hrobice, SDH Rohovládova Bělá, Obec Rohovládova Bělá. Dále děkujeme všem dalším, kteří přispěli do kasičky u stánku Parent Projectu s propagačními předměty. Nebyli bychom schopni všechny dárce vyjmenovat, protože jich bylo moc.

Myslím si, že to byl vyvedený den a že se tam dobře cítili i rodiny z PP se svými syny, kteří Parent zastoupili. Jmenovitě Adam Peška, Adam Turek, Matěj Kos, Pavel Kvapil, Jára Kubelka.

Za pořadatele Ivana Pešková

Fotografie z akce najdete ve: fotoalbu na Rajčeti





© 2014 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz