Naše činnost / aktuální sdělení:

16.07.2016 - O pohár starosty obce Rohovládova Bělá


16.července 2016 pořádal Sbor dobrovolných hasičů v Rohovládově Bělé jubilejní 10. ročník hasičských závodů "O Pohár starosty obce", věnovaný neziskové organizaci Parent Project - www.parentproject.cz. Akce se konala pod záštitou senátorky za Pardubicko a Chlumecko, Mgr. Miluše Horské.

Počasí se vydařilo, celý den svítilo sluníčko a bylo teplo. Podle pravidel se dopoledne bojovalo v klasice, které se zúčastnilo 5 týmů žen (vyhrály ženy z Rohovládové Bělé) a 5 týmů mužů (vyhráli muži z Volče). Odpoledne se 4 týmy žen (vyhrálo družstvo z Holic) a 8 týmů mužů (vyhrálo družstvo z Čeperky) utkalo v požárním sportu. V závěrečném SUPERPOHÁRU, poprvé "O putovní pohár Miluše Horské", zvítězili muži ze Srchu a ženy z domácího sboru. Za svoje výkony byly patřičně odměněni. Celý den byl připraven doprovodný program pro děti. Mohly si zaskotačit na trampolínách, zasoutěžit v rozličných disciplínách a dát si nalíčit obličej. Dospělí měli možnost prohlédnout si novou TATRU 815 CAS 20 Terno místního SDH Rohovládova Bělá. Po celý den bylo zajištěno bohaté občerstvení. Večer k tanci a poslechu zahrála country kapela Parťáci z Pardubic.

Opět chci poděkovat všem pořadatelům za jejich volný čas a nasazení při plánování, přípravě, uskutečnění akce a také úklidu po jejím ukončení. A bylo to pro ně opravdu hodně náročné.

Druhá část , charitativní,probíhala souběžně se sportovním kláním. Ve stánku byla umístěna tradiční skleněná "pokladna". Prodejem triček a ostatních předmětů s logem Parent Projectu a také díky darům lidí, kteří nekupovali a "JEN" přispěli, se v pokladničce nastřádala krásná částka 23.600 Kč. A celková částka, získaná pro neziskovou organizaci Parent Project činí úžasných 93.000 Kč. Děkujeme za přízeň všem "našim" stálým a také novým sponzorům a velice si jejich pomoci vážíme: Senátorka za Pardubicko a Chlumecko Miluše Horská, Montáže Brož s.r.o., Pravy, Cukrárna Vondroušovi Rohovládova Bělá, TPCA Kolín, AVOSS s.r.o., Voleč, TOP CENTRUM Rohovládova Bělá, EKOREX-CONSULT, spol.s.r.o., AGROFILIP, SEHNOUTEK a synové v.o.s., VKS Voleč, Michal Vaníček - Rohovládova Bělá, SDH Hrádek. Také děkujeme sponzorům, kteří pomáhají organizátorům - SDH Rohovládova Bělá uskutečnit akci po celý den a každý rok. Snad jsem nikoho neopomenula, v tom případě se omlouvám.

Doufáme, že se příští rok všichni opět sejdeme.

Za pořadatele Ivana a Josef Peškovi, rodiče syna se svalovou dystrofií.

Více fotografií z akce najdete na: http://parentproject.rajce.idnes.cz/10._rocnik_souteze_O_pohar_starosty_obce_v_Rohovladove_Bele/























































© 2016 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz