Péče o pacienty:


Zvedáky pacientů

Topaz - verze Avanti

Ideální pomocník pro převoz těžce tělesně postižených pacientů, kteří tak mohou být vleže transportováni nejen do koupelny, ale i přímo do vany. Moderní design a dokonalá funkčnost zprostředkují uživateli největší míru komfortu a bezpečí. Elektricky lze lehátko zvednout pomocí kabelového ovladače, mechanicky nožním pedálem. Statickou stabilitu a mnohostrannou ovladatelnost zajišťuje konstrukce se 6 kolečky (zadní kola jsou bržděná). Do standardního vybavení patří také pojistka na nouzové vypnutí zvedáku. Lehátko splňuje mj. normy 93/42/EEC a EN ISO 10535. Hydraulické provedení - 91 290,- Kč (vč. DPH), elektrické provedení - 103.570,- Kč (vč. DPH).

Odkaz na výrobek: www.sivak.cz

Topaz - verze Prego

Verze Prego - další možnost pro přepravu pacientů, tentokrát pomocí sedačkových elektrických nebo hydraulických zvedáků. Tyto zvedáky jsou vybaveny speciální sedačkou, která má z obou stran umístěna odklopná madla tak, aby byla zajištěna bezpečnost pacienta. Zadní kola pojezdu jsou bržděná. Jsou ideální pro nechodící pacienty, kteří chtějí být přepravováni v sedě. Hydraulické provedení - 75 981,- Kč (vč. DPH), elektrické provedení - 82.820,- Kč (vč. DPH)

Odkaz na výrobek: www.sivak.cz

Topaz - verze Togo

Zvedák Togo je celkově přizpůsoben ergonomii lidského těla a je vhodný pro pacienty, jež jsou schopni transportu ve stoje. Zvedák je vybaven ramenem s tvarovanou rukojetí, opěrou a stupačkou pro nohy. Do rukojetí je také možno uchytit podpůrný kurt pro převoz. Pojízdný na čtyřech kolech; zadní kola mají bezpečnostní brzdy. Vybaven 2 elektr. pedály pro ovládání rozevírání nohou pojezdu, 2 pohotovostní tlačítka umožňují okamžité zastavení zvedání pacienta v případě problému a jeho okamžité spuštění zpět dolů. Zvedák TOGO mj. splňuje normy 93/42/EEC a EN ISO 1053,5. Cena zvedáku - 89.240 Kč,- Kč (vč. DPH), kurt ke zvedáku Togo - 7.390,- Kč (vč. DPH).

Odkaz na výrobek: www.sivak.cz

Kolejnicový stropní zvedák Invacare Robin

Důstojný a bezpečný pohyb vpřed. Kolejnicový stropní zvedák Invacare Robin poskytuje jedinečnou a inovovanou metodu přesunu. Zaručuje bezpečný pohyb. Velmi jednoduché ovládání poskytuje stabilní a komfortní zvedací proces. vysoký stupeň podpory pro užiivatele. Optimální kontakt mezi uživatelem a péčí. Nehrozí nebezpečí úrazu s hrazdou. Uživatel může mít obě ruce volné při činostech - není nutné se jednou rukou držet hrazdy. Není potřeba měnit rozměr hrazdy - řemeny se přizpůsobí automaticky k velikosti uživatele. Zvedák Robin je kompatibilní s většinou stropních kolejnic. Stropní kolejnice (traverzy) se samozřejmě dají objednat i se zvedákem Robin. Cena se odvíjí od délky a členitosti dráhy. Cca od 60.000,- Kč

Odkaz na výrobek: www.sivak.cz

Elektrický zvedák pacienta s U - závěsem W7005

Elektrický zvedák pacienta W7005 je nepostradatelná pomůcka na zvedání pacienta s omezenou pohyblivostí šetří záda ošetřujícího personálu a rodinných příslušníků pacienta. Elektrický zvedák pacienta W7005 umožňuje snadný transport pacienta z postele do invalidního vozíku nebo z vozíku na toaletu, apod. Pohybuje se směrem dolu tak nízko, že umožní zvednout osobu, jež spadla a směrem nahoru tak vysoko, aby bylo možné přemísťovat osobu z postele. Elektrický zvedák pacienta W7005 má tyto vynikající možnosti: podvozek má nastavitelnou šířku aby bylo možné zvednout pacienta přímo z křesla; pro větší pohodlí může být závěs rozevřen díky nosníku; zvedák se dá lehce složit pro snadné skladování; akumulátor zajišťuje významnou samostatnost; závěs se přizpůsobí většině tvarů těla, je vyroben ze síťoviny, jež propouští vodu a může být použit i pod sprchou; pro maximální bezpečnost je zvedák stabilní, vybavený teleskopickým zvedákem, nosníkem s bezpečnostními háky/úchyty a nouzovým tlačítkem stop. Cena (včetně DPH): 29.500 Kč. Hrazeno pojišťovnou: v plné výši. Kód VZP: 12/0063960. Preskripční omezení: Tuto pomůcku Vám mohou předepsat lékaři těchto odborností: NEU, ORT, REH.

Odkaz na výrobek: www.zdravotnicke-prodejny.cz

Elektrický zvedák Birdie

Zvedák BIRDIE umožňuje pohodlné zvedání a přepravu pacientů v závěsovém kurtu. Konstrukčně je navržen tak, aby zajistil uživateli pohodlné složení a rozložení. Mmaximální prostor pro uživatele i v nejvyšší poloze. Snadné a pohodlné otáčení v síťovém závěsu.Pedál pro ovládání rozevírání nohou pojezdu.Mmanuální či elektrické pohotovostní zastavení a spouštění pacienta v případě problému. Možnost přenášení a rozložení zvedáku na dvě části bez použití nářadí. Elektrické zvedáky Birdie a Birdie Compact nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami.

Odkaz na výrobek: www.sivak.cz

Elektrický zvedák REL 250 Eu

Zvedák REL 250 Eu je kompaktní a lehký, hodí se svými vlastnostmi pro provádění všech pohybů, které se během dne vyskytnou při přemísťování pacienta. Zvedák je vybaven mechanicky polohovacím pojezdem, rameno je polohovatelné elektricky. Ramínko je čtyřbodové a plně otočné o 180°. Elektrický zvedák REL 250Eu je plně hrazen zdravotními pojišťovnami pod kódem 0020760 ve skupině 12.

Odkaz na výrobek: www.sivak.cz

Zvedák elektrický pojízdný - 1006 Standard

Skládací konstrukce rámu; elektricky polohovatelné sklopné rameno; polstrovaná závěsná hrazda; závěsné háky hrazdy s pojistkou; závěs standard; mechanicky rozevíratelná základna; pojezdová kolečka; nášlapné brzdy; dálkový ovladač zdvihu; šlapky pro rozevření základny; madla pro manipulaci; bezpečnostní pojistka; indikátor stavu baterie; max. počet zdvihů na jedno nabití: 12 (při zatížení 100 kg). Kód pojišťovny: 12/0063912. Cena: 33000,- Kč. Pojišťovna hradí: 33000,- Kč. Doplatek: 0,- kč plně hrazeno. Předepisuje: rehabilitační lékař, neurolog, ortoped

Odkaz na výrobek: www.dmapraha.cz

Elektrické zvedací zařízení Curator - 3710000

Zařízení CURATOR slouží jako pomůcka pro ošetřující osobu i pro pacienta. Ošetřujícím osobám usnadňuje CURATOR práci a poskytuje jim podporu při namáhavém zvedání pacientů. Ošetřovaný získá díky tomuto zařízení větší pohyblivost a samostatnost. Hlavní možnosti použití jsou: -napřímení pacienta na lůžku -nadzvednutí pacienta na lůžku -přemístění pacienta do zvýšené polohy -přemístění pacienta na jiné lůžko, z lůžka na lůžko -přemístění pacienta z lůžka na židli/invalidní vozík -přemístění, usazení na WC, do vany, sprchy a pro opětovné zvednutí. Cena: 81.842,- Kč.

Odkaz na výrobek: www.meyra.cz

Pojízdný závěsný elektrický zvedák Sito

Pojízdný závěsný elektrický zvedák - SITO závěsné. Cena: 27.500,- Kč včetně závěsného kurtu. Plně hrazeno ZP. ÓD VZP = 1293011.

Odkaz na výrobek: www.meyra.cz

Pasivní zvedák Sunlift

Zvedáky jsou převozitelné, ale díky své konstrukci současně dostatečně pevné a stabilní. Elektrické verze jsou vybaveny světelným a zvukovým hlásičem úplného vybití. Inovovaný design propůjčuje zvedákům Sunlift atraktivní a moderní vzhled. Všechny modely byly vytvořeny s ohledem na maximální bezpečnost a snadnou obsluhu. Závěs "pro snadný přístup": Tento závěs je speciálně navržen pro použití na toaletě. Snadno se uchycuje a umožňuje snadnější sundání oděvů. Komfortní závěs: Jedná se o novou verzi závěsu, jež byl navržen tak, aby vyhověl 95% uživatelů. Poskytuje větší komfort při zvedání a lepší boční podporu. Může být také doplněn podpěrou hlavy. Dobíjecí sadaPístV případě potřeby je možno objednat náhradní dobíjecí sadu. Díky ní je možno jednu baterii používat, zatímco se druhá nabíjí. Píst může být uchycen ve dvou pozicích. Tyto dvě volby umožňují značné rozšíření rozsahu pohybu zvedáku a tím lze lépe vyhovět individuálním potřebám uživatele. Zvedák Sunlift se dodáva ve třech verzích. Sunlift 130, 150 a 175. Jak název napovídá, číselný údaj vždy značí nosnost daného zvedáku. Všechny modely jsou dostupné v hydraulické i elektrické verzi.

Odkaz na výrobek: www.medicco.cz

Stropní zvedací a transportní systém Roomer

Stropní zvedací a transportní systém Roomer je zařízení, které splňuje nejvyšší nároky na přemísťování imobilních a částečně imobilních osob. ROOMER je určen pro péči o imobilní osoby v ústavech sociální péče, léčebnách pohybových poruch, léčebnách dlouhodobě nemocných, domovech důchodců, stacionářích, lázeňských zařízeních, balneoprovozech, rehabilitačních zařízeních a dalších institucích s imobilní klientelou. V neposlední řadě nalézá široké uplatnění i v domácí péči, přičemž na instalaci tohoto zařízení soukromým osobám přispívají RSV OkÚ, a to až 100% z pořizovací ceny! Roomer je vybaven unikátním patentovaným řešením, které umožňuje přechod mezi místnostmi bez stavebních úprav.

Odkaz na výrobek: www.roomer.cz

Elektrický zvedák RE 150

Slouží k přemisťování imobilních pacientů z postele na vozík, na WC, do koupelny, do auta apod. Svislý zdvih je zajišťován baterií napájeným elektropohonem. Pojezd je ruční, zajišťovaný obsluhou. Pojezdové lyžiny se čtyřmi otočnými kolečky jsou rozevíratelné, což zvyšuje stabilitu zvedáku. Zadní pár pojezdových koleček je vybaven nášlapnými brzdami. Pro přepravu lze zvedák snadno složit do transportní polohy bez použití nářadí. Rozsah zdvihu je 125 cm, maximální nosnost je 150 kg. Zvedák je vhodný také ke spouštění a opětovnému vyzdvižení osoby z vany. Pro tento účel je však nutno vanu přizpůsobit tak, aby pod ní byly dva otvory pro zajetí pojezdových lyžin. Kód ZP 12-0023453. Plně hrazeno. Cena: 32.890,- Kč K dodání zvedáku RE 150 se závěsnou plachetkovou sedačkou musí ošetřující lékař vystavit dva poukazy, na zvedák samotný a na sedačku.

Odkaz na výrobek: www.ortoservis.cz

Vanový zvedák Capri

Tato pomůcka umožní bezpečné a snadné spuštění pacienta z horního okraje vany na její dno a pak opětné vyzdvižení do úrovně horního okraje vany. Pohyb je řízen pomocí dálkového ovládání buď uživatelem nebo obsluhující osobou. Předností tohoto zvedáku je nejen svislý pohyb sedačky, ale v nejnižší poloze i elektrické nastavení sklonu zádové opěrky až o 40% od svislice. To umožňuje jednak pohodlné provedení osobní hygieny, ale usnadňuje i situaci případné obsluze. Vanový zvedák Capri je určen pro osoby s hmotností do 130 kg. Rozměry vanového zvedáku odpovídají rozměrům běžně dodávaných koupelnových van. Vanový zvedák Capri se skládá ze dvou snadno přenosných částí, což usnadňuje jeho umístění do vany. Spodní díl zvedáku je vybaven přísavkami, které zajišťují zvedák proti posunutí. Vzhledem k tomu, že provozní napětí nabíjecí bezúdržbové baterie je pouze 12V, je provoz zvedáku zcela bezpečný. Kód ZP 12-0011449. Úhrada ZP: 13.377,- Kč. Doplatek : 7.278,- Kč

Odkaz na výrobek: www.ortoservis.cz

Bazénový zvedák Delfín

Delfín se vyznačuje jednoduchou obsluhou, vysokou adaptabilností a lehkým upevněním k okraji bazénu. Je usazen v nerezové patici, která je pevně fixována do podlahy u bazénu. Dá se snadno vyjmout a dle potřeby přenést, osazením dalších patic je možno zvedák Delfín využít i na jiných místech. Nevyžaduje instalaci pod vodou, přívod elektrického proudu ani motor, pouze tlak ze standardního vodovodního rozvodu. Delfín se obsluhuje pomocí ovládací páky. Speciální bezpečnostní pojistka uzamyká sedačku do doby, dokud se uživatel pohodlně neusadí. Pohyb sedačky je zajištěn tlakem vody, který uvolní bezpečnostní zámek v horní poloze zvedáku. Sedačka je vyrobena z polypropylénu a může být zatížena váhou do 120 kg při minimálním tlaku 0,4MPa (minimální tlak vody musí být 0,3MPa = 85 kg). Na přání zákazníka je bazénový zvedák dodáván s upínacím pásem pro dosažení maximální bezpečnosti a komfortu a podvozkem pro snadnější přesun zařízení. Zařízení ocení jak vozíčkáři při všech vodních sportech a aktivitách, tak i rehabilitační pracovníci při své každodenní činnosti.

Odkaz na výrobek: www.altech-uh.cz

Zařízení pro přesun vozíčkáře Guldmann

Guldmann umožňuje bezpečné zvedání a následné spouštění osob umístěných v závěsné plachtě. Zařízení je tvořeno zvedákem pohybujícím se po kolejnicích a závěsnou plachtou. Kolejnice jsou nejčastěji montovány na stěnu nebo strop místnosti, popř. na přenosné konzoly. Jejich systém je navržen tak, aby vyhovoval požadavku zákazníka a vykryl požadovaný pracovní prostor (nejčastěji pro použití vany, toalety, postele, umyvadla, sprchového koutu, manipulačního stolu atd.). Variabilní systém umožňuje kolejnice snadno napojovat a tím zajistit následné zpřístupnění a využití dalších prostor. Zařízení je poháněno motorem pro vertikální zvedání (na přání i pro horizontální pojezd po kolejnici), který je napájen dobíjecími akumulátory (tyto jsou dobíjeny dobíječkou, která je součástí dodávky), čímž je zajištěn bezpečný provoz bez kabelů. Nejdůležitějším prvkem tohoto zařízení je správný výběr závěsné plachty. Tato se navrhuje s ohledem na druh postižení, způsob využití a fyziognomické předpoklady přepravované osoby. Ta je přepravována v polosedě, popř. v poloze ležící. Guldmann se vyznačuje jednoduchým ovládáním, vysokou flexibilitou (velkou variabilností) a malými nároky na prostor. Zvedák najde uplatnění především v ústavech sociální péče, kde je nutný častý přesun pacientů, domovech důchodců, stacionářích, nemocnicích, speciálních školách a také u soukromých osob.

Odkaz na výrobek: www.altech-uh.cz

Skládací zvedák Junior

Skládací zvedák Junior je vhodný pro každodenní použití i v náročnějších podmínkách. Výhody: ergonomický tvar ramene; universalita použití; bezpečnost a komfort; jednoduchá obsluha s dlouhými a dobře tvarovanými držadly; výborná skladnost zařízení a transportovatelnost ve složeném stavu; vysoká nosnost - 160 kg; kontrola stavu a možnost jednoduché výměny baterie; integrovaný nabíječ baterie; tichý a plynulý chod; při skládání zvedáku není nutno odpojovat motor; Elektricky poháněné rameno je ovládáno ručním tlačítkovým ovládačem.Podvozek: mechanické ovládání pomocí nožního pedálu; brzděná zadní kolečka. Příslušenství: nabíječ baterií s připevněním na zeď; náhradní baterie; více typů závěsů.

Odkaz na výrobek: www.horizont-nare.com

Mobilní zvedáky Handi-Move

Mobilní zvedáky Handi-Move. Výhody: napájení zvedáku akumulátorem ( s bezpečným napětím ), a z toho vyplývající nezávislost na napájení elektrickým proudem; obsluha zařízení není fyzicky náročná; možnost zakoupení váhy; použití s různými záchytnými systémy pro jinak handicapované občany - zvedací plachta, sedačka, zvedací hák. Technické údaje: maximální zvedaná hmotnost 160kg ( VICTOR - viz.foto), 175kg ( model 1640 ), 150kg ( model 1630 ); napájení akumulátorem 24V; pracovní zdvih od min. 95cm do max. 225cm, 80-210cm ( model 1640 ),75-200cm ( model 1630 ); rozvor předních koleček od 60cm do 120cm, 67-120cm ( model 1640 ), 64-125cm ( model 1630 ); počet zdvihů na plně nabitou baterii 120; výška koleček 10cm.

Odkaz na výrobek: www.horizont-nare.com

Nástěnný zvedák Handi-Move

Nástěnný zvedák Handi-Move. Výhody: instalace do malých místností - ložnice, koupelna s uchycením na zeď nebo na originální stojinu; obsluha zařízení není fyzicky náročná; napájení zařízení napětím 220V nebo 24V; použití s různými záchytnými systémy pro jinak handicapované občany - zvedací plachta, sedačka, zvedací hák. Technické údaje: maximální zvedaná hmotnost 145kg; instalace na volně stojící pilíř nebo nástěnný úchyt; maximální délka pilíře 3m; dálkový ovládač vzduchový nebo elektrický.

Odkaz na výrobek: www.horizont-nare.com


© 2009 Parent Project - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz