Tisková prohlášení (zprávy):

AWD NADACE POMÁHÁ PACIENTŮM SE SVALOVOU DYSTROFIÍ ZLEPŠIT KVALITU ŽIVOTA

Tisková zpráva, 20. února 2008

AWD nadace Pomoc dětem v České republice přispěla významnou finanční částkou občanskému sdružení Parent Project na projekt zlepšení kvality života pacientů se svalovou dystrofií. V roce 2007 činil příspěvek Parent Project a AWD nadace Pomoc dětem na projekt zlepšení kvality života pacientů se svalovou dystrofií částku přesahující 500.000 Kč.

Svalová dystrofie je geneticky podmíněné onemocnění, které se projevuje jako postupné ochabování svalstva. Nemoc postihuje téměř výlučně chlapce. Okolo sedmého roku jsou již děti odkázáni na invalidní vozík a postupně ochabují i svaly horních končetin. Ve vyšším věku nemoc oslabuje i svaly dýchací a srdce. Přestože již několik let probíhá výzkum možné budoucí léčby v mnoha zahraničních centrech na světě, nemoc není dosud léčitelná.

Občanské sdružení Parent Project kromě finanční podpory výzkumu a budoucí léčby usiluje také o zlepšení kvality života pacientů v ČR. Díky spolupráci s AWD nadací Pomoc dětem se podařilo zakoupit dýchací přístroj pro domácí plicní ventilaci a také pět speciálních šlapadel pro každodenní domácí rehabilitaci pacientů.

AWD Stiftung Kinderhilfe, tedy AWD nadace Pomoc dětem, vznikla v roce 1991 v Německu, působí také v Rakousku a ve Švýcarsku. Hlavním cílem je dobročinná a nezištná pomoc dětem, u kterých jsou bez této pomoci ohroženy šance na existenci a vývoj.

K prioritám jejich aktivit patří:

  • záchrana života
  • zmírnění nemocí
  • zlepšení kvality života

AWD nadace Pomoc dětem v České republice funguje tři roky. Finanční prostředky plynou do nadace zcela unikátním způsobem a to tak, že každý ekonomický poradce společnosti AWD Česká republika dobrovolně měsíčně přispívá 1 % ze svého výdělku.


www.parentproject.cz
www.awdcr.cz
www.awd-stiftung-kinderhilfe.com (v němčině)

Kontakt:
Ing. Pavel Manhalter
výkonný ředitel pověřený koordinací
projektů AWD nadace Pomoc dětem
v České republice

   Tisková zpráva ve formátu PDF


© 2005-2010 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, o.s., Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz