Tisková prohlášení (zprávy):

Mgr. Lenka Pavlovská: Pražské sympozium o dětské neurologii a vývojové epileptologii, Praha - Karolinum

V termínu 4. - 5. 11. 2011 jsem se za podpory občanského sdružení Parent Project zúčastnila Pražského sympozia zaměřeného na problematiku dětské neurologie a vývojové epileptologie, konaného při příležitosti 40-tého výročí založení Kliniky dětské neurologie ve FN Motol, pořádaného v prostorách pražského Karolina. Akce probíhala pod vedením prof. MUDr. Vladimíra Komárka, Ph.D., Doc. Pharm. Hany Kubové, CSc. A prof. MUDr. Pavla Mareše, CSc.

Sympozium bylo rozděleno do dvou přednáškových dnů, v průběhu kterých odborníci z celé řady zemí představovali výsledky svých studií a výzkumů. Za zmínku stojí např. MUDr. H. Chugani z USA, MUDr. M. Segawa z Japonska, MUDr. K. Mack z USA nebo MUDr. H. Arroyo z Argentiny.

Z českých odborníků své výstupy představila MUDr. Jana Haberlová, Ph.D. se svojí přednáškou zaměřenou na problematiku léčby Emeryho-Dreifussovy svalové dystrofie, doc. MUDr. Kršek, Ph.D. a další.

V průběhu pátečního programu byl dán prostor také tématickým posterům. Zájemců byl představen mnou a MUDr. Mrázovou z FN Brno poster na téma: Pacientský registr o DMD/BMD v České Republice. Byla představena spolupracující centra, spolupráce s Parent Project i možnost aktivního zapojení pacientů při vyplňování formuláře Kvalita života, společně s kontrolou aktuálnosti údajů zadaných lékařem.

Děkuji tímto občanskému sdružení Parent Project za finanční podporu, díky které jsem se této akce mohla zúčastnit a prezentovat tak výsledky, kterých se nám společnými silami daří dosahovat.

V Brně dne 7.11.2011
Lenka Pavlovská
Institut biostatistiky a analýz MU, Brno











© 2005-2013 Parent Project - svalová dystrofie, Česká republika
E-mail: parentproject@parentproject.cz, Telefon: 776 001 206-7
Sídlo sdružení: PARENT PROJECT, o.s., Větrná 262, 550 01 Broumov
Zasílací adresa: PARENT PROJECT, o.s., Husova 245, 417 04 Hrob
Dotazy a připomínky k webovým stránkám: webmaster@parentproject.cz