Webinář: Klinické studie přípravku BMS-986089 Anti-myostatin

Dne 30.03.2016 se konal webinář na téma klinické studie přípravku BMS-986089 Anti-myostatin, kterého se účastnili naši členové Alena a Glyn Evansovi.

Stručné shrnutí: „Předmětem webináře byl BMS-986089 – nová sloučenina pro pacienty DMD, který vyvinula a testuje společnost Bristol-MyersSquibb. Zatím byl testován na myších, primátech a zdravých dobrovolnících, kdy byla prokázána bezpečnost. Nyní začíná nábor účastníků do klinické studie fáze, kde je cílem zjistit bezpečnost a snášenlivost u chlapců s DMD. Klinická studie bude nyní probíhat v USA a Kanadě, u chodících chlapců ve věku 5 až 11 let, kteří užívají kortikoidy po dobu min. šesti měsíců. BMS-986089 má potenciál zvyšovat množství svalové hmoty a zlepšovat svalovou funkci chlapců s DMD.

Randomizovaná dvojitě zaslepená studie bude trvat 24 týdnů, kdy jedna skupina bude dostávat placebo a druhá účinnou látku. Následovat bude fáze v délce 48 týdnů, kdy všem účastníkům bude aplikována účinná látka. Drobným vedlejším účinkem je vyrážka v oblasti vpichu.

Pro klinickou studii je třeba 40 uchazečů, nyní mají uchazečů 8.

Na Glynův dotaz na rozšíření klinického testování v Evropě, obdržel odpověď, že nejdříve po skončení klinické studie v USA a Kanadě, nejdříve za 12 měsíců.

Velký dík patří Aleně a Glynovi Evansům, kteří se webináře zúčastnili a my věříme, že to nebyla účast poslední.



Prezentací zobrazíte kliknutím na obrázek


© 2016 PARENT PROJECT - Česká republika, e-mail: parentproject@parentproject.cz